Søk
  • JDK Regnskap

Artificial Intelligence innen regnskapsføringNoen kaller AI for den fjerde industrielle revolusjonen, og dette fascinerer oss! Det stilles mange spørsmål til AI, og det er naturlig å være skeptisk. Det som er sikkert er at AI kommer til å gjøre hverdagen vår mye lettere enn det vi kunne forestille oss bare for et par år siden. Men først, litt om AI:

Det finnes tre nivåer: - ANI (Artificial Narrow Intelligence)

- AGI (Artificial General Intelligence)

- ASI (Artificial Super Intelligence)


ANI (Artificial Narrow Intelligence) - tilgjengelig nå og innen overskuelig fremtid.

ANI er AI løsninger som er dedikert til et spesielt formål som for eksempel:

  • Roboter i alle varianter til forskjellige formål

  • Smarttelefoner er stappfulle av AI. Gjenkjenning av ansikt og fingeravtrykk, Siri, forslag til spillelister, email spam filter osv.

  • Tesla, og forsåvidt alle moderne biler inneholder mange AI løsninger, anti-skid, intelligent motorstyring, intelligente girskifter, autopilot osv.

  • Selvkjørende biler og busser

  • Droner

  • Nettbutikkene sin “Spesielt anbefalt for deg” og “De som kjøpte dette …, kjøpte også dette…" . En funksjonalitet som utnytter stort volum av kunder og deres kjøpsmønster.

  • Facebook sine venneforslag

Felles for løsningene er at de automatiserer arbeidet i stor grad innenfor de områdene de er designet for, men er stort sett ubrukelige til noe annet.


AGI (Artificial General Intelligence) – AI løsninger noen spår at vil være tilgjengelig om 40 – 60 år


Generelle AI løsninger som kan brukes til mange forskjellige formål og som likestilles med den menneskelige hjerne på flere områder. Denne typen omtales ofte til som “Human-Level AI”.


ASI (Artificial Super Intelligence) – Tilgjengelig om 60 år og etter

Løsninger som overgår den menneskelige hjerne på mange områder og på flere områder er mange ganger smartere.


Med alle disse fordelene er det ikke rart at AI har nådd business-verden, og nå nærmere bestemt finans-verden. Om ikke lenge vil regnskapsførere også ta dette i bruk. Nylig har rapporter utforsket de positive effektene AI kan ha på bransjen, og bekrefter at AI kan revolusjonere hvordan regnskapsførere behandler data. Faktisk, bransjeledere har en nøkkelrolle i å få fram denne teknologien.


Det er snakk om få år før AI automatisk analyserer, gjenkjenner, viderefører og eksporterer data inn i regnskapssystemet i løpet av sekunder. I praksis vil dette bety at man kan føre hundrevis av bilag på minutter. Regnskapsfører sin oppgave vil bli å kontrollere at alt stemmer. Systemet observerer og lærer fra regnskapsførers retting og utvikler seg deretter til å bli mer og mer feilfri. Spennende!


En ting levner man liten tvil om; JDK Regnskap holder tritt med teknologien. Vi utvikler oss stadig og holder dere oppdatert underveis!