Søk
  • JDK Regnskap

Hvilke følger får Brexit for regnskapsbransjen?Storbritannia fattet 29. mars. 2017 beslutning om å melde seg ut av EU etter folkeavstemming. Etter over to år med forhandlinger fikk Storbritannia natt til Torsdag utsatt Brexit til høsten. Det vil si at fristen for å bli enig om en utmeldingsavtale utløper derfor 31. oktober 2019. Det er dermed på høy tid med en liten oppdatering på hvilke følger dette har får vår bransje.


Dersom avtalen blir vedtatt vil Storbritannia fortsatt behandles som et EU og EØS-medlem i en overgangsperiode frem til 31.12.2020. I så fall vil Norges forhold til Storbritannia i liten grad bli endret. Dersom det ikke oppnås enighet om en avtale vil Storbritannia forlate EU 29. mars. Dette blir gjerne omtalt som «No deal» eller «hard-Brexit». Aldri tidligere har et land meldt seg ut av EU, så ingen vet helt sikkert hva som faktisk venter oss da. Dersom resultatet av avstemmingen i det britiske parlamentet blir at det ikke vedtas en utmeldingsavtale, vil vi selvfølgelig bistå med mer konkret informasjon.


Enn så lenge er det verdt å tenke over hvilken bransje kundene dine er i, og gjerne ta en liten titt innpå disse temasidene om Brexit; regjeringens temaside og Finanstilsynets temaside.


Ellers gjenstår det bare å ønske en god påske til dere alle!

  • Regnskapsfører, regnskapsføring, råd
  • Hvit Linkedin Ikon
  • Regnskapsfører, regnskapsføring, råd