top of page
Søk

Innsending av skattemelding fra system blir hovedløsning for næringsdrivende


Skatteetaten utvikler nye løsninger som skal forenkle innsending av skatteopplysninger, og finansdepartementet har fastsatt nye regler for innsending av skattemelding næringsdrivende. Næringsrapport skatt kan brukes for siste gang for inntektsåret 2020, som leveres i 2021. Dette innebærer at de aller fleste næringsdrivende må sende inn skattemeldingen på et "standardisert digitalt format" i 2022.


Aksjeselskap

Aksjeselskap som tidligere har brukt næringsrapport skatt må fra inntektsåret 2021 sende inn via annen løsning. De kan enten velge å sende skjemaene direkte via skatteetaten.no og altinn eller via regnskaps- eller årsoppgjørsprogram. Fra inntektsåret 2023 må aksjeselskap sende via regnskaps- eller årsoppgjørsprogram.


Enkeltpersonforetak

For deg som er personlig næringsdrivende vil det fortsatt være mulig å levere skattemelding og RF-skjemaer direkte via skatteetaten.no og altinn for inntektsåret 2021. Fra og med inntektsåret 2023 må de fleste enkeltpersonforetak/personlig næringsdrivende og alle selskap sende skattemelding i standard format via et regnskaps- eller årsoppgjørsprogram.


Lurer du på hva dette betyr for din virksomhet?

Da kan du ta kontakt med oss på telefon 530 11 050 for en uforpliktende prat. I JDK Regnskap får du tilgang på skybaserte digitale systemer for regnskap og årsoppgjør, skreddersydd etter dine behov. Vi har kontorer i Bergen, Oslo og Porsgrunn, men tar oppdrag fra hele Norge.


Skrevet av Daniel Rikstad

Kilder:


Comments


bottom of page