Søk
  • JDK Regnskap

4 tips til deg som skal starte virksomhetNår man starter for seg selv er det mange fallgruver, og ingen klarer det feilfritt. Her er et noen få tips til deg som går en spennende tid i møte.


1. Planlegg pengestrømmen Selv om du har solgt en vare tar det ofte litt tid før pengene er på konto. Utgiftene derimot, har du umiddelbart. Dette gjør at du må planlegge pengestrømmen gjennom et likviditetsbudsjett – da har du kontroll at pengene er der når du trenger de. Glem ikke at man alltid må ha fokus på å øke inntektene og redusere kostnadene.


2. Skaff deg en mentor Erfaring er uvurderlig, også når du skal starte for deg selv. Selv om du kanskje ikke kan besvare alle spørsmålene selv, finnes det heldigvis mennesker som har vært igjennom den samme fasen du skal igjennom nå. Hører du litt rundt blant venner og familie, så er ikke det et dårlig sted å starte letingen.

3. Bruk regnskapsfører ;) Vi er kanskje litt inhabil på dette punktet her, og det er også fult lovlig å føre regnskapet selv. Det som er lurt å ha i bakhodet er at det er stadig endring i lover og regler. Med mindre du har god oversikt, bør du vurdere å la en profesjonell gjøre regnskapsføringen for deg.

4. Ha det gøy! Det viktigste punktet! Det skal være givende å starte egen virksomhet. Trives man med oppgavene blir alt mye lettere!


Husk å tenk langsiktig og studer gjerne hva lederne i bransjen gjør og ikke gjør. Pass på og koble av så ikke jobben blir for alt oppslukende, så presterer du enda bedre.


Ha en fortsatt fin sommer!