top of page
Søk

En av fire har aldri sjekket egen pensjonHegnar skrev i går at hele 25 prosent av nordmenn aldri sjekker pensjonen sin. Verst er det blant dem som tjener minst.


Hele 36 prosent av dem med lønn under 300 000 i året har aldri sjekket hva de får i pensjon. Av de som tjener 700 000 eller mer, er det sammenligning 16 prosent som aldri har sjekket pensjonen.


Urovekkende med tanke på at over en halv million nordmenn i privat sektor, kun har en minstesats på 2% av lønnen som obligatorisk tjenestepensjon. Konsekvensen er at mange nordmenn ender opp med en svært lav pensjon uten å være klar over det selv.


De verste tallene er hos de unge der en av tre av dem under 34 år aldri har sjekket pensjonen, men blant dem over 55 år er det hele ni av ti som har sjekket den. Videre er det 27 prosent av kvinner som aldri har sjekket, mens det samme gjelder for 19 prosent av mannfolkene.


Husk å sjekk pensjonen alle sammen! Er man tidlig på ballen ved å spare til pensjon går man litt færre bekymringer i møte, når man en dag velger å gå av med pensjon.

bottom of page